چندین کشور اتحادیه اروپا به اجرای برنامه های ویزای طلایی، علیرغم درخواست ها برای پایان دادن به آنها، ادامه می دهند.
قوانین اخذ اقامت از طریق این برنامه در کشورهای اروپایی متفاوت است.
کشورهایی مانند اسپانیا و پرتغال برای مقابله با بحران مسکن گزینه سرمایه گذاری در املاک را که از معروف ترین گزینه های این طرح است، لغو کردند.
برنامه های ویزای طلایی اتحادیه اروپا – که به خارجی ها فرصت کسب اقامت در ازای سرمایه گذاری مالی را ارائه می دهد – همچنان محبوبیت خود را در بین سرمایه گذاران ثروتمند از کشورهای سراسر جهان حفظ می کند.
علیرغم درخواستهای مداوم کمیسیون اروپا به دولتهای اتحادیه اروپا که چنین طرحهایی را برای خاتمه دادن به آنها انجام میدهند، پس از ادعای دخالت آنها در امور غیرقانونی مانند پولشویی و فساد، چندین کشور اتحادیه اروپا به اجرای برنامههای اقامت از طریق سرمایهگذاری، معروف به برنامههای ویزای طلایی ادامه میدهند.
با این حال، قوانین اخذ اقامت از طریق این برنامه در بین کشورهای اروپایی متفاوت است. برخی از کشورهای اتحادیه اروپا مانند پرتغال و اسپانیا در تلاش برای مقابله با بحران مسکن، گزینه سرمایه گذاری در املاک را که از معروف ترین گزینه های این برنامه است، لغو کرده اند.با این حال، گزینه های دیگر برای بهره مندی از این طرح همچنان موثر باقی می مانند.مجارستان از اول جولای امسال، مجارستان برنامه ویزای طلایی خود را پس از فسخ در سال ۲۰۱۷ مجدداً راه اندازی کرد. این طرح که به عنوان برنامه سرمایهگذار مهمان (GIP) شناخته میشود، به افراد بینالمللی اجازه میدهد تا از طریق گزینه املاک و مستغلات نیز در این کشور اقامت بگیرند.اخذ اقامت از طریق GIP با خرید یک واحد ملکی با حداقل ۲۵۰۰۰۰ یورو و خرید ملک مسکونی به مبلغ ۵۰۰۰۰۰ یورو امکان پذیر است.گزینه دیگری که از طریق این برنامه ارائه می شود، اهدای حداقل ۱ میلیون یورو به یک موسسه آموزش عالی در کشور است.
کشور یونان
از جمله الزامات بهره مندی از برنامه ویزای طلایی یونان، کمک مالی حداقل ۲۵۰۰۰۰ یورویی است. سرمایه گذاری در املاک و مستغلات از طریق این طرح امکان پذیر است. در حالی که حداقل مبلغ مورد نیاز برای بهره مندی از این طرح ۲۵۰۰۰۰ یورو است، در برخی از نقاط کشور حداقل مبلغ به ۸۰۰۰۰۰ یورو افزایش یافته است. چنین تصمیمی در راستای مقابله با بحران مسکن اتخاذ شد.طبق گزارشی از یورو نیوز، حدود ۷۰ درصد از ساکنان اتحادیه اروپا مالک خانه های خود هستند، ۳۰ درصد باقی مانده اجاره می دهند، در حالی که حدود ۱۷ درصد از جمعیت اتحادیه اروپا در شرایط شلوغ زندگی می کنند.
کشور اسپانیا
به منظور اخذ اقامت اسپانیا از طریق برنامه ویزای طلایی، اتباع خارجی ثروتمند واجد شرایط سرمایه گذاری در شرکت های اسپانیایی و اوراق قرضه دولتی یا سپرده های بانکی در اسپانیا هستند.مادرید در ازای سرمایه گذاری حداقل ۵۰۰۰۰۰ یورویی در املاک و مستغلات ویزای طلایی ارائه کرد. با این حال، از آوریل امسال، چنین گزینه ای دیگر واجد شرایط نیست.پدرو سانچز، رئیسجمهور دولت، با اعلام این تصمیم، گفت که کشورش اقدامات لازم را برای تضمین این که مسکن یک حق است و نه «یک تجارت سفتهبازانه» انجام خواهد داد.من می خواهم اعلام کنم که شورای وزیران فردا گزارش ارائه شده توسط وزیر مسکن و شهرسازی را برای اصلاح قانون مصوب حزب مردمی در سال ۲۰۱۳ بررسی می کند که در صورت سرمایه گذاری در مسکن در ما، اجازه می دهد ویزای اقامت دریافت کنید.
کشور ایتالیا
برنامه اقامت با سرمایه گذاری که به عنوان ویزای سرمایه گذار ایتالیا شناخته می شود، به اتباع غیر اتحادیه اروپا اجازه اقامت قانونی در این کشور را می دهد. متقاضیان برای بهره مندی از این طرح می توانند یکی از گزینه های زیر را انتخاب کنند:
- سرمایه گذاری حداقل ۲ میلیون یورو در اوراق قرضه دولتی
- حداقل ۵۰۰۰۰۰ یورو اوراق قرضه یا سهام شرکتی
- حداقل ۲۵۰۰۰۰ یورو در استارت آپ های نوآورانه
برنامه ویزای طلایی ایتالیا گزینه سرمایه گذاری در املاک و مستغلات را ارائه نمی دهد. با این حال، بین المللی ها می توانند با سرمایه گذاری در املاک و مستغلات از طریق گزینه راه اندازی شرکت، برای اقامت درخواست دهند.
کشور پرتغال
لیسبون از طریق برنامه ویزای طلایی با انتخاب یکی از گزینه های زیر، اقامت بین المللی را ارائه می دهد:
- سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه
- اهدای میراث فرهنگی
- سرمایه گذاری در صندوق ها یا صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر
اخیراً مقامات در پرتغال اعلام کردند که گزینه مجوزهای اقامت برای سرمایه گذاری اجتماعی را معرفی خواهند کرد تا دسته بندی هایی را که اتباع خارجی می توانند از طریق RIP اخذ اقامت کنند را گسترش دهند.در تلاش برای مقابله با بحران مسکن، پرتغال گزینه املاک و مستغلات را نیز از طرح ویزای طلایی خود حذف کرد.