آلمان یکی از پایین ترین نرخ های فارغ التحصیلان دکتری به ازای هر ساکن را در میان کشورهای اتحادیه اروپا ثبت کرده است.
در سال ۲۰۲۳، ۱۲ درصد از پزشکان آلمان خارجی بودند.
انتظار میرود که سهم قابلتوجهی از پزشکان در آلمان در چند سال آینده بازنشسته شوند و این نشان میدهد که این کشور بیشتر به پزشکان خارجی متکی خواهد بود.
بر اساس آخرین آمار یورواستات، آلمان در میان کشورهای اتحادیه اروپا با کمترین میزان فارغ التحصیلان دکتر به ازای هر ساکن در سال ۲۰۲۲ ظاهر شد.
به طور خاص، آلمان ۱۲.۴ فارغ التحصیل پزشک در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر را ثبت کرده است.
با توجه به اینکه جمعیت آلمان در سال ۲۰۲۲ ۸۴.۴ میلیون نفر بوده است، تخمین زده می شود که در آن سال تنها حدود ۱۰۵۰۰ پزشک فارغ التحصیل شدند.
در همین حال، میزان فارغ التحصیلان دندانپزشکی در آلمان در سال ۲۰۲۲ تقریباً سه نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر بوده است.
علاوه بر نرخ پایین فارغ التحصیلان پزشکی، آلمان نیز در میان کشورهای اتحادیه اروپا بود که تعداد قابل توجهی از کمبودهای مربوط به مراقبت های بهداشتی را گزارش کرد.
مسائل فوق الذکر حاکی از آن است که آلمان به پزشکان خارجی برای جلوگیری از تعمیق بیشتر بحران کمبود مراقبت های بهداشتی نیاز دارد.
تقریباً یک سوم پزشکان در آلمان ۵۵ سال یا بیشتر دارند
در سال ۲۰۲۳، همانطور که توسط اداره آمار فدرال فاش شده است، ۳۱ درصد از پزشکان پزشکی انسانی و دندانپزشکی در آلمان در سن ۵۵ سال و بالاتر بودند.
این بدان معناست که انتظار میرود در سالهای آینده سهم زیادی از پزشکان از کار بازنشسته شوند و آلمان عمدتاً به پزشکان خارجی متکی خواهد بود.
با وجود پزشکان، آلمان با کمبود پرستار حرفه ای مواجه است. تخمین زده می شود که این کشور تا سال ۲۰۲۵ به ۱۵۰۰۰۰ پرستار اضافی نیاز داشته باشد.
از هر ۸ پزشک در آلمان در سال ۲۰۲۳، ۱ نفر خارجی بودند
نیاز آلمان به کارکنان مراقبت های بهداشتی در خارج از کشور در افزایش تعداد پزشکان خارجی در این کشور منعکس شده است. فاش کرد که ۱۲ درصد از کل پزشکان در آلمان در سال ۲۰۲۳ خارجی بودند.
۱۲ درصد خوب یا ۶۲۰۰۰ پزشک در سال ۲۰۲۳ تابعیت آلمانی نداشتند. ده سال قبل، این رقم هفت درصد یا ۲۹۰۰۰ بود.
به طور کلی ۱۱۵ پزشک خارجی در آلمان مستقر شدند. علاوه بر این، حرفه پزشک دومین مدرک حرفه ای خارجی شناخته شده در سال ۲۰۲۲ بود.
هدف آلمان در میان کمبود در بیش از ۷۰ شغل، جذب کارگران خارجی است
مراقبت های بهداشتی تنها بخشی نیست که آلمان به کارگران مهاجر نیاز دارد. بر اساس آخرین گزارش EURES، بازار کار آلمان در بیش از ۷۰ شغل با کمبود دست و پنجه نرم می کند.
علاوه بر مراقبت های بهداشتی، سایر بخش های آسیب دیده شامل حمل و نقل، تولید، ساخت و ساز، مهندسی و فناوری اطلاعات است.
برای رفع کمبودها، آلمان اخیراً برخی از قوانین مهاجرت خود را کاهش داده است. یکی از تغییرات عمده شامل معرفی کارت فرصت در ژوئن ۲۰۲۴ است که یافتن شغل در آلمان را برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا آسان تر می کند.
گام دیگر در اقدام آلمان برای مقابله با کسری نیروی کار، جذب کارگران هندی بیشتر است.
همانطور که وزیر کار آلمان، هوبرتوس هایل، قبلاً فاش کرده بود، مقامات مربوطه در پاییز امسال یک استراتژی دقیق را به رایزنی های دولت آلمان و هند ارائه خواهند کرد.